Klimaatadaptief renoveren met IsoBouw

Klimaatadaptief renoveren met IsoBouw

Gepubliceerd op:

Hoe bereik je bij grootschalig onderhoud een maximale CO2-reductie én klimaatadaptieve doelen? IsoBouw kan u hierbij ondersteunen met:

- Energiebesparende na-isolatiesystemen.
- Producten met aantoonbaar de laagste CO2-emissies.
- De integratie van natuurinclusieve oplossingen.

LCA’s
Voor bijna al haar EPS-isolatiesystemen heeft IsoBouw door het onderzoeksbureau NIBE een ‘LevensCyclusAnalyse’ (LCA) laten maken, die tevens zijn getoetst door SGS Intron. In deze LCA’s zijn diverse milieu-indicatoren berekend, zoals de MilieuKostenIndicator (MKI) en de CO2-emissies van het product. Het laatste zowel van de productie en toepassing van het product (Paris proof: module A1 t/m A5), als ook gedurende de gehele levensduur, inclusief het recyclingspotentieel (GWP: module A t/m D).
De MKI-scores van de IsoBouw-producten zijn opgenomen in de Nationale Milieudatabase (NMD) met de hoogst haalbare categorie 1 productkaart.  

Aantoonbaar lagere CO2-emissies
IsoBouw heeft adviesbureau Alba Concepts gevraagd om de milieuprestaties van enkele IsoBouw-producten te vergelijken met die van veel gebruikte alternatieven. Uit dit onderzoek blijkt dat bij alle belangrijke milieu-indicatoren de vergeleken EPS-isolatiesystemen beter scoren dan de alternatieven, zelfs ook als deze biobased zijn. 



Hiermee is wetenschappelijk en onafhankelijk aangetoond, dat bij de toepassing van de IsoBouw-producten lagere CO2-emissies worden behaald.

Natuurinclusieve oplossingen
Het uitgebreide renovatie-assortiment van IsoBouw bevat ook integrale oplossingen voor de toepassing van optimaal geventileerde indak PV-systemen en een probleemloze bedekking met groendaken. Voor de opvang van vogels kan IsoBouw, indien gewenst, de isolatiesystemen voorzien van geïntegreerde nestkasten.   

Wilt u meer informatie ontvangen of inzage in het rapport van Alba Concepts? Ga dan naar: www.isobouw.nl/klimaatadaptiefrenoveren.


Een greep uit ons leveranciersregister

Van Lierop
Al meer dan 55 jaar dé specialist in het verdrijven van vocht en herstellen van hout ...
Dura Vermeer Divisie Bouw & Vastgoed B.V.
Dura Vermeer richt zich op klanten met vraagstukken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit ...
Hofmeier I Interim & Consulting
Hofmeier is business partner voor financiële en organisatievraagstukken. Onze missie: organisaties helpen om hun ambities ...