Drowa isolatiechips: ‘Voor een groenere toekomst’

Drowa isolatiechips: ‘Voor een groenere toekomst’

Gepubliceerd op:

Bij Drowa isolatiechips zetten we ons in voor voortdurende verbetering van onze duurzaamheidsinspanningen, niet als marketingtool, maar vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voor woningcorporaties bieden onze innovatieve oplossingen vele voordelen. Hieronder lichten we onze aanpak en de voordelen toe.

Aanpak projecten
Bij grote projecten hanteren we een straatgerichte aanpak, wat ideaal is voor woningcorporaties. Door meerdere woningen in één straat of wijk tegelijkertijd te isoleren, verminderen we transportkosten, arbeidstijd en energieverbruik. Dit maakt het project efficiënter en kosteneffectiever en tegelijk blijven we flexibel om onverwachte situaties aan te pakken.

Uitvoering
Onze geruisloze, schone en niet-chemische isolatietechnieken zijn perfect voor bewoonde woningen. Ons team werkt netjes, snel en schoon, en laat de omgeving na afloop in dezelfde staat achter. Zo nodig maken we schoon met milieuvriendelijke middelen, waarbij zowel het welzijn van de bewoners als de planeet centraal staat. Dit zorgt voor minimale overlast voor huurders.

Transport
Onze isolatiechips vormen een volumineuze lading, en hoewel we nog veel dieselolie gebruiken, werken we aan alternatieven. Ons personenwagenpark is volledig geëlektrificeerd en we gebruiken mega volume LZV combinaties, die 40% meer lading kunnen bevatten. Dit resulteert in een lagere CO2-uitstoot per kubieke meter en minder transportbewegingen.

Huisvesting
Ons pand in Dokkum is duurzaam en gasloos, met 100 zonnepanelen die onze stroom opwekken. We gaan verhuizen naar de James Wattstraat in Leeuwarden, waar we een grotere duurzame opslagruimte krijgen voor hergebruik van ons product. De nieuwe locatie, dichter bij snelwegen, zal het aantal vervoersbewegingen beperken, wat bijdraagt aan lagere transportkosten en snellere service voor woningcorporaties.

Klimaat
Onze isolatiechips verminderen vochtproblemen, houden water en kou op de bodem van de kruipruimte en verkleinen de kans op schimmelvorming en structurele schade aan woningen. Dit draagt bij aan een gezondere leefomgeving voor huurders en minder onderhoudskosten voor woningcorporaties.

Product - 100% gerecyclede EPS-chips
Onze isolatiechips zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal, zoals afvalplastic van oude cd-hoesjes, videobanden en vleesverpakkingen. De productie kost weinig energie en de benodigde energie wordt binnen twee maanden teruggewonnen door energiebesparingen. De isolatiechips zijn duurzaam, herbruikbaar en uiteindelijk recyclebaar. Ze zorgen voor minder energieverbruik en dus minder CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van woningcorporaties.

Toewijding aan duurzaamheid
Wij blijven ons inzetten voor duurzaamheid en innovatie, met een focus op een leefbare toekomst voor iedereen. Samen met woningcorporaties bouwen we graag aan een groenere toekomst!

Bekijk de website voor meer informatie
<www.drowa.nl>


Een greep uit ons leveranciersregister

NIBE Energietechniek B.V.
Als Europees marktleider op het gebied van warmtepompen is NIBE dé partner voor de Nederlandse en Belgische markt ...
Zelfstroom
Bij Zelfstroom geven we al sinds 2014 energie om de energietransitie te versnellen ...
Weikhoplex
De nieuwe generatie dak- en gevelprofielen ...