Vergrijzing verandert aanpak liftonderhoud

Vergrijzing verandert aanpak liftonderhoud

Gepubliceerd op:

De politiek blijft sturen op dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Logisch, want de zorgvraag zit tegen het plafond en Nederland blijft vergrijzen. Het gevolg: senioren met complexe zorgvragen wonen in huurwoningen tot het echt niet meer kan. Eén van de grootste drempels is de verminderde toegankelijkheid wanneer de lift stil staat. Tijdelijke liften zijn daarom niet meer weg te denken bij liftonderhoud.

Lift wordt vanzelfsprekend bij keuze huurwoning
Wanneer je ouder wordt, is het een logische keuze om een kleinere, gelijkvloerse woning te gaan huren. Daardoor is het logisch dat senioren vaak voor een appartement kiezen.

De aanwezigheid van een lift is bij deze keuze vanzelfsprekend. Maar als de lift buiten gebruik is, wat dan? De toegankelijkheid die de bewoner gewend is, is dan niet meer zo vanzelfsprekend. 

Tijdelijke liften bij liftonderhoud als nieuwe standaard
Om toegankelijkheid te waarborgen, gaan steeds meer woningcorporaties een strategische samenwerking aan met meerdere liftbedrijven. Met een flexibele samenwerking kan de onderhoudsperiode namelijk flink ingekort worden. Maar kort of lang, de lift blijft tijdelijk buiten gebruik.

Daarom wordt een tijdelijke lift steeds meer de nieuwe standaard voor liftonderhoud. Woningcorporaties houden hiermee de appartementen continu bereikbaar voor bewoners. Senioren kunnen daardoor langer zelfstandig wonen en deel uitmaken van hun lokale sociale omgeving. Dat is prettig oud-worden.

Tijdelijke lift inzetten?
RECO Lift Solutions is al 20 jaar specialist in het plaatsen van tijdelijke liften. RECO beschikt over liften die in eigen beheer ontwikkeld zijn met oog voor snelle installatie en gebruikersgemak voor senioren met een fysieke beperking. Meer weten? Ga naar reco-lift.eu/woningcorporaties.


Een greep uit ons leveranciersregister

BDO
Hoe kan ik de financiële continuïteit van mijn woningcorporatie waarborgen en tegelijkertijd mijn maatschappelijke taken ...
SmartDocuments
SmartDocuments is van de grond af aan gebouwd om de documentcreatie te automatiseren ...
Pre-Lite
Pre-Lite levert een breed assortiment hoogwaardige LED armaturen tegen de scherpste prijs in Nederland ...