Renson Invisivent raamventilatie op maat voor Leo Vroman toren

Renson Invisivent raamventilatie op maat voor Leo Vroman toren

Gepubliceerd op:

De Leo Vroman toren maakt deel uit van de recente herwaardering van de wijk Gouda Oost. De toren, opgeleverd in 2016,  is het eerste van een hele reeks nieuwe bouwwerken in de wijk en moet er samen met een andere toren de nieuwe entree vormen.


Aan de woontoren met 39 appartementen en 2 supermarkten vallen meteen de gesloten plinten aan de oostzijde en de glazen hekwerken langs de balkons op. Die laatste werden gedecoreerd met een grafisch motief. 

Wie inzoomt op het gebouw, merkt meteen de bijzondere detaillering van de gevel (opgetrokken in een combinatie van gevelsteen en architectonisch beton) op en ontdekt in dat opzicht ook de subtiel ingewerkte raamventilatieroosters boven de ramen. Die zorgen voor een natuurlijke toevoer van verse lucht in elk van de appartementen van de woontoren. Specifiek voor de Nederlandse markt die gebaseerd is op plaatsing van de ramen tegen stelkozijnen, ontwikkelde leverancier Renson een aangepaste versie van z’n populaire Invisivent raamventilatieroosters. Een extra aanslagprofiel aan die Invisivent zorgt ervoor dat voortaan een raam ook mét ventilatierooster er boven op gemonteerd als één geheel tegen het stelkozijn gemonteerd kan worden: perfect luchtdicht en subtiel geïntegreerd. Het resultaat oogt heel slank en elegant. Het rooster gaat als het ware op in het kozijn en dat komt de detaillering in gebouwen als deze Leo Vromantoren absoluut ten goede.

De sterke vraag uit de markt naar een specifieke oplossing voor de montage tegen stelkozijnen, maakte dat de R&D-afdeling van Renson zich boog over een variant op de bestaande Invisivent raamventilatie. Het resultaat was een maatwerkoplossing voor deze Leo Vromantoren. Dat leidde intussen tot een standaard oplossing die sinds begin 2018 in Nederland vermarkt wordt.

De Invisivent raamventilatie van Renson worden steeds bovenop het raamkozijn gemonteerd. Voor de Nederlandse markt zijn die nu daarom zowel aan de zijkanten als bovenaan voorzien van een aanslagprofiel om wind- en waterdicht te kunnen monteren tegen een stelkozijn. Zo zijn die voortaan ook perfect geschikt voor die in Nederland ingeburgerde bouwwijze, waarbij ramen van buiten af geplaatst worden. Bij de ontwikkeling van deze specifieke ‘spin-off’ voor de Nederlandse markt werd zowel rekening gehouden met de variatie in dikte  en breedte van de aanslagflens op Nederlandse raamkozijnen, als met de rubberopname.

Architect: 01-10 Architecten
opdrachtgever: Woonpartners Midden-Holland
Kozijnbouwer: Alument
Raamconstructeur: Aluk Blyweert
Leverancier raamverluchting: Renson

   

Een greep uit ons leveranciersregister

Strooming
Expert in legionellapreventie & geluid-, geur- en luchtonderzoek ...
S&P Holland B.V.
Soler & Palau, de grootste fabrikant van ventilatoren van Europa ...
SmartDocuments
SmartDocuments is van de grond af aan gebouwd om de documentcreatie te automatiseren ...