Duurzaam, toekomstbestendig en toegankelijk: warmtepomp aroTHERM pure

Duurzaam, toekomstbestendig en toegankelijk: warmtepomp aroTHERM pure

Gepubliceerd op:

Duurzame verwarming van Vaillant is voor woningcorporaties dé manier om toekomstbestendig en betaalbaar het energielabel van hun woningen te verbeteren. Belangrijk, want volgens het landelijke klimaatakkoord moeten 1,5 miljoen woningen in 2030 van het gas af zijn. 

Echter zijn er voor woningcorporaties uitdagingen zoals planning en financiering. De aroTHERM pure A+++ warmtepomp biedt dé oplossing voor het voldoen aan duurzame wetgeving, toekomstbestendigheid en prijstoegankelijkheid!

Waarom is duurzame planning belangrijk?
Naast de landelijke klimaatdoelstelling, heeft Autoriteit woningcorporaties onderzoek gedaan naar het uiterlijk in 2028 uitfaseren van woningen met E, F en G energie labels. Hieruit bleek dat er consistent beleid moet komen voor woningcorporaties. Gezien de Europese doelstellingen is de verwachting dat duurzaamheidsbeleid richting 2050 steeds meer zal worden aangescherpt. Het is dus belangrijk om als woningcorporatie op tijd een duurzaamheidsroute te plannen waarbij opties voor toekomstige systeemaanpassingen open worden gehouden en budget kan worden gespreid.

Toekomstbestendige all-electric oplossing met lange levensduur
Voor duurzame verwarming is de volgende stap om van een cv-ketel op gas naar een hybride warmtepompoplossing te gaan. En door gaandeweg verder te isoleren, is toekomstig een volledig elektrische warmtepompoplossing mogelijk. Vaak is hierbij de uitdaging om zo hoog mogelijke prestaties te bereiken tegen een beperkte investering. De aroTHERM pure is hiervoor de ideale oplossing! Een unieke A+++ instapwarmtepomp in de markt door de all-electric readiness van het buitendeel in hoge vermogens en de geïntegreerde naverwarmer in het binnendeel. Er is keuze uit 4, 6, 8 en 10kW uitvoeringen. Zo kan na eventuele na-isolatie de bestaande cv-ketel weg en eenwarmwaterboiler worden toegevoegd: (all-electric) ready voor alle veranderende wetgeving!

Niet alleen deze mogelijkheden maken de aroTHERM pure toekomstbestendig. Ook de brede inzetbaarheid, langdurige onderdelenservice en betrouwbaarheid van een bedrijf dat al 150 jaar expert is op verwarmingsgebied. Met het brede assortiment van Vaillant kies je een oplossing die past bij de woning en bewoners van nu en de toekomst. Wij helpen woningcorporaties graag met technisch productadvies om een perfecte oplossing te vinden. Ook na installatie blijft Vaillant een betrouwbare partner voor installateursondersteuning en onderdelenservice. Zo zegt Tom van Beusekom, Manager Product Marketing: “Vaillant staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Wij bieden mogelijkheden voor verwarming, koeling en warm water voor elke woning. Woningcorporaties vinden het prettig dat ze op ons terug kunnen vallen. Zo bieden wij betrouwbare service en mocht er onverhoopt een storing zijn, dan ondersteunen wij met advies om het probleem snel op te lossen.”

Toegankelijk in prijs, installatie en bewonersgemak
Het betaalbaar houden van de woonlasten voor lagere inkomens behoeft ook toegankelijke duurzame oplossingen. Naast de toegankelijke systeemoplossingen, is ook de prijs van de aroTHERM pure toegankelijk. Dit instapmodel is namelijk nu tot 25% in brutoprijs verlaagd! En er is hoge subsidie tot €3.225 beschikbaar.

Daarnaast zorgt de kwaliteit van het product ervoor dat installateurs snel kunnen installeren voor lage installatiekosten. Zo heeft de aroTHERM pure tot 10 meter voorgevulde koudemiddelleidingen voor flexibele installatie en 12 geïntegreerde onderdelen in het binnendeel, zoals een 10L expansievat en magnetiet-/vuilfilter. Én uiteindelijk geniet natuurlijk de bewoner van een lagere energierekening en intuïtief gebruik met slimme regelaars.

Advies? Neem contact met ons op via wessel.dehaan@vaillant-group.com


Een greep uit ons leveranciersregister

Vaillant Group Netherlands B.V.
Vaillant is een internationale marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie ...
Drowa isolatiechips
Drowa; één van de goedkoopste, makkelijkste en meest effectieve isolatiemaatregelen ...
Zoontjens
Meer dan honderd jaar werken in de bouwsector heeft voor dakspecialist Zoontjens geleid tot een schat aan ...