Achterhoek ziet kansen in duurzaam verbouwen

Achterhoek ziet kansen in duurzaam verbouwen

Gepubliceerd op:

De Achterhoek gaat sterk inzetten op het energiezuiniger maken van de woningvoorraad. Daartoe hebben de acht Achterhoekse gemeenten, de regio Achterhoek, de provincie Gelderland, Bouwend Nederland, de Achterhoekse corporaties en verschillende onderwijsinstellingen de Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen (ADV) opgericht.

Samen werken ze uit hoe en met welke concepten bestaande woningen in de regio energiezuinig en duurzaam verbouwd kunnen worden, om dat vervolgens ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. Duurzaam verbouwen leidt voor bewoners tot verbeterd wooncomfort en een veel lagere energierekening. De gemeenten dragen tegelijkertijd bij aan het realiseren van de duurzaamheidambities. De regio wil in 2030 energieneutraal zijn. Dat wil men bereiken door minder energie te verbruiken en regionaal duurzame energie op te wekken uit wind, zon en biomassa.

Duurzaamheid is een specialisme. Daarom werkt Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen voor de uitvoering samen met vakkundige en betrouwbare partijen, die nauwkeurig zijn geselecteerd. Deze partners worden verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, advies en installaties.

Een greep uit ons leveranciersregister

Vaillant Group Netherlands B.V.
Vaillant is een internationale marktleider op het gebied van verwarmings- en ventilatietechnologie ...
RECO Lift Solutions
Verhuur van tijdelijke personenliften, trapliften en noodliften voor iedere situatie ...
Wolters Vastgoedonderhoud
Wolters Vastgoedonderhoud is al voor veel woningcorporaties een deskundige partner in het totale onderhoud ...